Välkommen till detta öppna event där vi tittar på en praktisk användning av AI i grundskolan, med målgrupp pedagoger åk 4-6! Linda Mannila från Linköpings universitet kommer bl.a. presentera ett forskningsprojekt som handlar om vad elever (åk 4-6) behöver kunna om AI. Pedagogen Martin Sörensson från Framtidskompassen är med och demonstrerar hur AI kan vara som ett stöd i undervisningen!
Vi vill fokusera på det praktiska tillämpningen av AI i grundskolan med start från mellanstadiet. Dels från elevaspekten om vad de behöver kunna om AI (LiU) och dels från lärarna hur de kan använda sig av AI i undervisningen, med tanke på formativ bedömningsstöd, anpassning efter NPF och för lektionsplanering. Lärarna får ta med sig datorn och själva pröva på/testa på plats! Se till att ha egen dator under workshoppen med Martin Sörensson. Efter workshopen kan deltagarna delta i en kommande digital workshop med Martin Sörensson för frågor och svar som en bra uppföljning!
Det här eventet är for dig som jobbar som:
- Skolchef
- Pedagog åk 4-6
- IKT-ansvarig
- Specialpedagog
- Ansvarig F-6 i grundskolan.
Program
9.30 Mingel och fika
10.00 – 12.15 Presentationer (livesänds på Goto 10:s YouTube-kanal - anmäl dig för att få länken skickad till dig!)
12.30 Lunch to go – matlåda för de som behöver gå och att de som vill stanna kvar på Goto 10 och fortsätta dialogen. Vi bjuder på mat och fika, det är först till kvarn som gäller så vänta inte med din anmälan!
14.00 Slut.
Möt våra talare
Linda Manilla är forskare kring digital kompetens och AI i skolan, biträdande gästprofessor vid Linköpings universitet och samhällsentreprenör. Linda brinner för utbildnings-, inklusions- och jämlikhetsfrågor i det digitaliserade samhället och spenderar stora delar av sin tid med att föreläsa, driva projekt och fundera på frågor kring samhällsutveckling, framtid och hur tekniska framsteg påverkar och formar oss och våra organisationer.
Martin Sörensson är bildlärare och IKT-pedagog som undervisar årskurs 4-9 och driver ett projekt med en lokal språkmodell på Framtidskompassen i Vellinge. Han är även processledare i skolans digitala grupp och har ansvar för hur de använder det digitala på skolan.
Kristina Alexanderson är ansvarig för Internetstiftelsens skolsatsningar och en av landets ledande experter på arbetet med digital kompetens i skolan. Hon har bland annat tagit fram den öppna digitala lärresursen Digitala lektioner där lärare kan hitta färdiga lektionspaket om källkritik och andra färdigheter som ryms inom digital kompetens. Hon är även en uppskattad föreläsare. I det här eventet diskuterar Kristina stöd och verktyg för AI- kompetensutveckling i skolan.
Frågor?
Kontakta Lena Jarnryd på lena.jarnryd@framtidsfron.se eller 0708 480840.
Det här eventet arrangeras i samarbete mellan Framtidsfrön och Linköpings universitet med stöd från Region Östergötland och Linköpings kommun.
Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.