Vad menas med vithetsnorm? Hur används begreppet rasifiering? Varför kallas människor som är födda här invandrare? Heter det flykting eller människor på flykt? Vad "får" man säga och vad spelar det egentligen för roll vem som säger vad?
Det är lätt att känna sig vilsekommen i begreppsdjungeln och många är rädda för att säga fel i en snabb Twittervärld som händer i realtid. Den här ängsligheten har träffsäkert döpts till "teoretisk ångest". Men hur dämpar vi vår teoriångest?
Botemedlet är inte att prata mindre. Tvärtom, vi behöver kommunicera mera. Mera inkluderande. Det handlar därför inte om att sluta säga "fel" utan om att börja göra rätt. På rätt sätt. Att lära sig prata demokratiska - rätt och slätt.
Isadora Hellegren från Internetstiftelsen modererar en timmes frågor och svar med Barakat Ghebrehawariat.
Barakat Ghebrehawariat är en entreprenör med kommunikation som kompass och demokrati som drivkraft. Han är mer känd som Demokratiagenten. Barakat är en föreläsare, rådgivare och utbildare med lång erfarenhet av att arbeta med mångfald utifrån ett kommunikationsperspektiv. Idag driver han förändringsbyrån Demokrateam och är en flitigt anlitad föreläsare, processledare och expertrådgivare. Barakat sitter även i styrelsen för CinemAfrica, Orten.io och är ledamot i insynsrådet vid Nationalmuseum.
Detta event är en del av mångfaldsveckan på Goto 10.
Har du inte möjlighet att vara med på plats? Det här evenemanget kommer även att livestreamas.
Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.