Växtbaserat kött, spökkök och cannabis - detta är några av de trender som syns bland dagens startups inom livsmedel. Välkommen på en öppen frukostträff där vi djupdyker i detta spännande ämne!
Växtbaserat kött, spökkök och cannabis - detta är några av de trender som syns bland dagens startups inom livsmedel. Välkommen på en öppen frukostträff där vi djupdyker i detta spännande ämne!
Livsmedelssystemet står inför stora framtidsutmaningar för att producera hälsosam mat för en växande befolkning på ett hållbart sätt i en alltmer komplex värld. Innovation är nyckeln, och framtidsspanaren Axel Gruvaeus på Kairos Future har granskat hur dagens hetaste start-ups i livsmedelskedjan bidrar till detta.
Investeringarna i livsmedels-start-ups har ökat kraftigt de senaste tio åren, särskilt inom jordbruksteknologi där riskkapitalet har mångdubblats sedan 2014. Denna trend gör start-ups inom livsmedelssystemet mer intressanta än någonsin.
Förutom att lyssna till Axel så kommer du få lyssna till Jeanette Blackert, som är grisuppfödare och driver Blackerts Lantbruk. Jeanette kommer berätta om deras obemannade butik och dela med sig av de trender hon ser från sitt håll.
Träffen ger möjlighet att få insikt i det aktuella startup-landskapet inom livsmedelsbranschen, samt att nätverka med branschkollegor och experter.
Träffen arrangeras av Agtech Sweden, Vreta Kluster och Linköping Science Park och går även att ta del av digitalt.
Kontakt
Maja Meurling
Innovationsblockledare, visualisering och bildanalys | Agtech Sweden och Linköping Science Park
maja.meurling@linkopingsciencepark.se
Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.